Milyen könyvet célszerű venni?

Milyen könyvet célszerű venni?

15:48 Blog Nyelvtanulási praktikák 3

Bemész a könyvesboltba és percekig próbálod összeszedni a könyvek címét fejben. Elemzed, hogy melyik milyen szintű, milyen feladatokat tartalmaz, mennyibe kerül. Sokan itt akadnak el, mert elvesznek a könyvrengetegben. De akkor milyen szempontok alapján válaszd ki a legjobbat?

 

1. Életkor

Mindenképp olyan könyvet kell keresned, ami az életkorodnak megfelelő! Teljesen máshogy magyarázzák el a nyelvtant egy általános iskolás gyereknek, mint egy 25 évesnek. Érdemes tehát belelapozni vagy a hátoldalon elolvasni, hogy kinek ajánlott!

 

2. Mi a cél?

Rövid időn belül külföldön szeretnél dolgozni vagy pár hónap múlva akarsz nyelvvizsgázni? Míg az elsőnél inkább a beszédkészségre és a hallott szöveg értésre van szükséged, addig a másodiknál komplett könyveket találsz. Ne add fel a keresést, ha nem találod meg elsőre a jó könyvet, hiszen rengeteg van!

 

3. A jelenlegi tudásszint

Kezdőknek és haladóknak teljesen máshol tart a tudása, ezért nem mindegy, milyen nehézségű könyvet választasz. Figyelj oda, mert ha például egy kezdő a szintjénél nehezebb könyvet választasz, akkor nagyon megszenvedhetsz a tanulással és akár a kedved is elmehet az egésztől.

 

3 hozzászólás

  1. […] ugyanis szintén két lehetőség lesz: vagy veszel könyvet (ami a tanárnak is megvan) vagy e-mailen átküldi neked az éppen aktuális anyagrészt. A […]

  2. […] egyedül tanulsz vagy csak hatékonyabbá szeretnéd tenni a tanulást, akkor érdemes könyvből kiválasztani egy rövidebb szöveget és magadévá tenni. Ha pedig nem egyedül sajátítod el a […]

Comments are closed.

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com