Neked hogy telik a karácsony?

Neked hogy telik a karácsony?

14:56 Blog 1

Karácsony! Erről a szóról a legtöbb embernek ugyanaz jut eszébe: ajándékok, rohanás, készülődés, sütés-főzés, takarítás, evés, kipukkadás……míg az elmúlt napok ezekről szóltak, addig lassan vége ennek az ünnepnek és jön a pihenés, a lecsendesedés, megnyugvás, tv nézés.

 

 

A legjobb alkalom arra, hogy nyelvet gyakorolj! Vannak ugyanis olyan szolgáltatók, ahol ebben az időszakban sok olyan csatornát is bekapcsolnak, amiket egyébként nem szoktak, hogy válogathasson az ember. Persze egy csomó külföldi csatorna is hirtelen elérhető lesz, amik tele vannak karácsonyi filmekkel. Használd ki az időt és a lehetőséget arra, hogy kedvenc filmedet angol vagy német nyelven nézheted meg! Ha még annyira nem érted jól a célnyelvet, akkor főleg nagyon jó gyakorlásnak, ha egy vidám, könnyed nyelvezetű vígjátékot vagy animációs mesét választasz.

Nem célszerű ugyanis egy bonyolultabb, nehezebben felfogható tv műsorral kezdeni, mivel azokban lehetnek nehezen érthető kifejezések, megfogalmazások. A legegyszerűbb, amit egy kezdőnek tanácsolni lehet, hogy mesével vagy a kedvenc filmjével kezdjen, hiszen ezeknek érhető, egyszerű a nyelvezete, mondanivalója!

Szóval? Te melyik filmet nézted még németül vagy angolul?

 

One Response

  1. […] Ha a kiejtést szeretnéd gyakorolni, akkor a film a legjobb módszer. Arról már írtam egy másik bejegyzésembe, hogy milyen filmekkel célszerű kezdeni, ha nem olvastad még volna, akkor ide kattintva megteheted! […]

Comments are closed.

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com