3 ok, hogy nyelvet tanulj

3 ok, hogy nyelvet tanulj

19:30 Blog Nyelvtanulási praktikák 0

ceruzákVan, aki évek óta tanulja, és van, akinek nem volt még elég motivációja ahhoz, hogy angolt, németet vagy más nyelvet sajátítson el. Lássuk, miért vágj bele a tanulásba, ha eddig még nem tetted!

 

 

1. A nyelvtanulás hasznos

Könnyebben fejezzük ki magunkat külföldön és egyszerűbben teremtünk kapcsolatokat. Nem félünk emberek közé menni és nem bénáskodunk annyit egy angol üzletben, ha épp 20 dkg sonkát szeretnénk venni. Persze az sem elhanyagolható szempont, hogy eredeti nyelven olvashatjuk el kedvenc könyvünket vagy nézhetjük meg a legnagyszerűbb filmeket.

 

2. Nyelvet tanulni kifizetődő

A legtöbb állásnál már szinte elvárás a nyelvtudás. Sőt! Egyre több cég adja fel hirdetését németül vagy angolul. Akinek sikerül kifognia egy ilyen munkalehetőséget, az biztosan megkönnyebbülten gondol vissza a tartalmas nyelvórákra és a rengeteg szótanulásra, gyakorlásra, hiszen ezért szenvedett annyit. Másrészt sokan külföld felé kacsingatnak és akinek van egy alapszintű tudása, annak csak bátorságra és egy adag szerencsére van szüksége és már a nyakába is veheti a világot!

 

3. Jó hatással van a gondolkodásra

Aki nyelveket beszél, az nyitottabb a világra, hiszen új embereket és új kultúrát ismer meg, arról nem is beszélve, hogy sokkal okosabbnak és műveltebbnek tűnik. Ugye, hogy milyen jó érzés tud lenni, amikor mások előtt megcsillogtathatjuk a tudásunkat, akik csak állnak és hallgatják, hogy milyen jól eltársalgunk egy külföldivel? Pedig lehet a felét nem értjük a kérdéseknek és a válaszok sem helyesek nyelvtanilag, de nem ez a lényeg, hanem hogy használtuk a tanultakat! És itt van még egy indok, hogy elkezd a tanulást: a kutatások azt állapították meg, hogy javul a memóriánk és az agyunk szerkezete is.

Ezek után van még kétséged? 🙂

 

 

 

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com