A nyelvtanulás buktatói

A nyelvtanulás buktatói

14:07 Blog Célok 0

Sokan nehezen vágnak bele a nyelvtanulásba, mert azt gondolják, hogy olyan macerás és sok időt igényel. Akiknek pedig már volt szerencséjük angolt tanulni, azoknak az okoz gondot, hogy újra beleszervezzék ezt az életükbe.
De lássuk, mik is azok a valódi tényezők, amiket ha sikerül legyőzni, akkor semmi sem állhat a siker útjába!

1. Ráhangolódás

A mai rohanó világban ez az egyik legfontosabb tényező, hogy valamire rá tudjunk hangolódni. Nehéz, hiszen annyi minden másra kell koncentrálni, hogy a kevésbé fontos dolgokat mindig csak halogatjuk. Majd a következő hónapban, majd tavasszal, majd ha vége lesz ennek a stresszes időszaknak, stb..
Pedig mikor végre gép elé kerül az ember és még egy kis szabadideje is van, akkor kell kihasználni a lehetőséget és gyorsan keresni egy tanárt vagy megrendelni a kiszemelt könyvet. Általában mindig ilyenkor derül ki, hogy ez nem is volt nagy feladat, csak belevágni nehéz! Ha ezt előbb tudtad volna, akkor már rég el lehetett volna intézni a dolgot és egy nyomasztó gondolattal kevesebb jutott volna egy napra.

 

2. Motiváció hiánya

A másik leggyakoribb tényező a motiváció. Erről már korábbi bejegyzésekben sok szó esett, hogy hogyan lehet fenntartani illetve kialakítani. Egy a lényeg, hogy enélkül nem fog menni! Szóval ha már sikerült is rávenni magad a tanulásra, addig mégsem lesz maradéktalan a siker, amíg valami célt ki nem tűzöl. Ez most lehet egy nyelvvizsga vagy csak annyi, hogy legyen egy alaptudásod. Mindegy mi az, csak legyen valami, ami miatt megírod a házikat, eljársz órákra vagy leülsz a könyv fölé!

 

3. Céltalanul töltött évek

A harmadik leggyakoribb érv amellett, hogy valakinek miért nehéz újra belevágnia a dolgokba, az a céltalanul eltöltött évek. Ha valaki nem tud mit felmutatni az évek alatt és többszöri próbálkozás után most ismét kihagy pár hónapot a tanulásban, annak nehéz lesz megint azt mondania, hogy igen, szeretnék tizedjére is nekiállni a tanulásnak. Pedig nincs ezzel semmi gond, soha nem késő elkezdeni, nincs előírva, hogy milyen idős korig kell megszerezni egy alaptudást!

Ha csak egy kicsi akarat is van benned, akkor az előbbi buktatókat könnyen le tudod győzni, csak rajtad múlik minden!

 

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com