A sikeres nyelvvizsga titkai 1.

A sikeres nyelvvizsga titkai 1.

13:29 Blog Nyelvvizsga 1

Közeledik a tavasz, vagyis a nyelvvizsgák szezonjának az ideje. Sokan az érettségi és a diploma miatt még gyorsan megcsinálják az egész procedúrát, hogy a finisben ne kelljen még ezzel is vacakolni. Most a szóbeli nyelvvizsgákról lesz szó, vagyis hogy mik azok a fontos dolgok, amikre figyelned kell!

 

 

 

1. Mindent pakolj be!

Fontos dolog, hogy tegyél be legalább 2-3 darab tollat, személyi igazolványt (ami lehetőleg érvényes legyen!!!) és az intézmény által előírt egyéb papírokat! Ezek a beugróhoz szükségesek, ne ezek miatt bukjál meg az első pár percben!

Még ami szükséges lehet, az a folyadék és az óra. Mondjuk ha csak szóbelizni mész, ezeknek nem égető a meglétük, de jó ha van.

 

2. Indulás, közlekedés

Figyelj oda, hogy időben indulj el otthonról és legalább 10-15 perccel a vizsga kezdete előtt érj a helyszínre, mert lehet kicsit előbb sorra kerülsz, mint ahogy ki vagy írva. Ne aznap próbálj ki új útvonalakat vagy közlekedési eszközt, mert ha pl. eltévedsz, akkor csak még jobban bepánikolsz.

 

3. Öltözködés

Míg írásbelire nyugodtan mehetsz utcai ruhában, addig a szóbelin ajánlott alkalmi öltözetben megjelenni. Nyilván nem estélyiben kell gondolkodni, de lányoknál a fehér blúz-fekete nadrág/térdig érő szoknya, fiúknál pedig a fehér ing, fekete nadrág kombináció teljesen helyénvaló. Igaz, hogy nem feltétlen ezen múlik a vizsgád eredménye, de azért ne kockáztasd meg, hogy elmész utcai ruhában, mert nem tudhatod, hogy kit hogyan fog érinteni az öltözéked. Valakit nem annyira érdekel, csak a tudásod, más viszont lehet bunkóságnak veszi, hogy még ilyenkor sem tudsz illően felöltözni, tehát a megfelelő kinézettel megadod a tiszteletet a vizsgáztatónak.

Ha lehet, kerüld a sok ékszert, a túlzott sminket és a nagyon rövid ruhát, ugyanis lehet ezáltal kicsit közönségesnek tűnhetsz. Fontos, hogy ne rágózz, a piercinget vedd ki a nyelvedből és hogy a telefon kikapcsolt állapotban legyen! És ha bemész a terembe, akkor csak az adott nyelven szólalj meg!

 

 

 

One Response

  1. […] a szóbeli nyelvvizsgán jó, ha megadod a tiszteletet és szépen felöltözöl, addig itt ez annyira nem számít. […]

Comments are closed.

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com