Ezek alapján válassz nyelvtanfolyamot…

Ezek alapján válassz nyelvtanfolyamot…

05:49 Blog Nyelvtanulási praktikák 0

Sokan arra adják a fejüket, hogy beiratkoznak egy nyelvtanfolyamra, mert nincs már másra idő és ráadásul még intenzív is. Na de aki még kezdő ilyen területen, az mit csináljon? Hol kezd az összehasonlítást? Milyen egy jó tanfolyam?

 

 

 

Nem nehéz megmondani a választ, hiszen általában mindenki az ár-érték arányt nézi, vagyis hogy a kifizetett összegért hány órát lehet igénybe venni. Nyilván nem nehéz senkinek összehasonlítani több nyelviskola ajánlatát ilyen téren. Valószínűleg Te is ezzel kezded a keresést, szóval erről nem is érdemes többet írni.

A másik fontos dolog, amit érdemes megvizsgálni, hogy hányan vesznek részt egy ilyen órán. Nem mindegy ugyanis, hogy 5 vagy 15 fős egy csoport. Sokan vannak, akik arról panaszkodnak, hogy túl sokan vannak és kevés idő jut egy emberre. Így sokszor nem is derül ki, hogy kinek mi a gyengesége, ráadásul arra sincs idő, hogy ha valakinek valami nem megy, azt be lehessen gyakorolni. Ezért jobb a kiscsoport, mert itt hamar fény derül a problémákra. A magánóra viszont drága az ilyen iskolákban, szóval a pár fős tanfolyam a legjobb.

Ami csak az első óra után derül ki és szintén fontos tényező, az maga a tanár. Vannak, akik teljesen jól megtalálják a közös hangot a tanulóikkal és vannak, akik nem. Ez zsákbamacska sajnos, de ezzel is számolnod kell, amikor nyelvtanfolyamra adod a fejed.

Szintén sokan nem gondolnak erre, de maga a tempó is sokat számít. Találkoztam már olyan emberekkel, akik olyan tanfolyamról jöttek, ami kezdőknek szól és olyan lassan haladtak, hogy egy pár leckét hónapokig vettek. Nyilván a könyv következő pár leckéjére szintén be kellett fizetniük egy pár hétre magukat. Az nem baj, ha nem roham tempóban halad a csoport, de az sem jó, amikor viszont olyan lassan, hogy 1 évig tart elsajátítani egy alapfokot. Ha tehát be szeretnél iratkozni egy kezdő csoportba, akkor előtte érdeklődj a tanmenetről, mert sok helyen előírja az iskola, hogy meddig lehet haladhatnak a kurzusaik.

És még egy utolsó dolog: a tananyag. A legtöbb iskola biztosítja, de olyan is előfordul, ahol külön kell megvenni a könyveket. Célszerű tehát azt is nézned, hogy mit tartalmaz az ár: tanfolyam, tankönyv, nyelvvizsga vagy csak a legelsőt. Persze nem ez lesz úgysem a fő szempont, ami alapján választasz, ezt inkább anyagi okokból írom.

 

Összefoglalva tehát, hogy milyen egy jó tanfolyam:

  • nem túl drága
  • jó a tanár
  • kiscsoportosak az órák
  • normál tempóban haladtok

Érdemes megjegyezni, hogy attól, hogy drága egy ilyen oktatás, nem biztos, hogy a legjobb. És ez ugyanígy igaz fordítva is. Nem biztos, hogy a legolcsóbb a legrosszabb. A lényeg, hogy a neked legszimpatikusabbat válaszd ki, ami remélhetőleg a legjobb választás is lesz!

 

 

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com