Külföldi munkavállaláshoz mennyi nyelvtudás kell?

Külföldi munkavállaláshoz mennyi nyelvtudás kell?

06:10 Blog Külföldi munka 1

Sokan azt gondolják, hogy nyelvtudás nélkül is ki lehet olyan jó munkát fogni, mint akinek már van nyelvismerete. Maximum csak akkor, ha az illetőnek szerencséje van vagy jók a kapcsolatai. Ugyanis itt is érvényes az a szabály, miszerint valakinek minél erősebb a nyelvtudása és minél több szakmai tapasztalata van, annál jobb munkahelyet talál. Persze kezdésnek egyszerűbb munkák is szóba jöhetnek, ezzel nincs is gond. A lényeg, hogy utána is merj lépni!

Hogy miért ne indulj neki a nagyvilágnak nyelvtudás nélkül?

1. Mert minél kevesebbet beszéled a nyelvet, annál nehezebben találsz munkát

2. Mert nehéz és macerás hivatalos ügyeket intézni

3. Bármit aláírathat veled a munkavállaló és jó fizetés helyett lehet fillérekért dolgoztatnak majd

4. Nehéz társasági életet kiépíteni: a munkatársakkal nem lehet normális viszonyt kialakítani és kisebb az esély egy jó barátság kialakulására

5. Ha nincsenek magyar ismerősök, akkor igen elveszettnek érezheted magad. Egyedül a nagyvilágban…

Ha elhatározta, hogy mindenképp kiköltözöl, akkor adj magának időt a felkészülésre. Először is sajátítsd el jól az alapokat és ha már ez megtörtént, akkor jöhet a többi. Kapcsolatok, szállás, munka!

Persze nem kell nyelvvizsgát tenni, csak legalább annyira tanuld meg a nyelvet, hogy ne tudjanak odakint eladni! Neked is nagyobb biztonságérzetet nyújthat és így lépni is könnyebben tudsz majd, nem leszel annyira ráutalva egy munkaközvetítőre.

 

One Response

  1. […] kifejezzük magunkat külföldön és egyszerűbben teremtünk kapcsolatokat. Nem félünk emberek közé menni és nem bénáskodunk […]

Comments are closed.

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com