Miért mennek a magyarok külföldre?

Miért mennek a magyarok külföldre?

09:57 Blog Külföldi munka 0

Ha felmész az internetre vagy csak bekapcsolod a tévét, előbb-utóbb biztosan találkozol egy olyan témával, ami a külföldi munkavállalással foglalkozik. Mivel mindannyian ebben az országban élünk, ezért saját bőrünkön tapasztalhatjuk mindazt, amiről annyit írnak. Te gondolkodtál már rajta, hogy mi lenne az a dolog, ami miatt te is kivándorolnál? Olvasd el az alábbi pontokat és döntsd el, rád melyik igaz!

1. Pénz

Az egyik legfontosabb tényező, amiért az is kiköltözik egy idegen országba, aki egyébként szeret itthon élni. De tényleg megéri feladni mindent? Lássuk csak! Ott sincs kolbászból a kerítés és arra is fel kell készülnöd, hogy mi lesz, ha elsőre nem jönnek össze a dolgok. Persze ne legyen így, de vannak, akik csak többszöri próbálkozás után találnak megfelelő munkahelyet vagy egyáltalán kapnak munkát. Odakint bár magasabbak a bérek, az élet is drágább, függetlenül attól, hogy mit dolgozol. Akkor fogsz tudni spórolni, ha az ételen kívül másra nem igazán kell költened, tehát ha a munkavállaló a szállást is biztosítja, ami valahol a munkavégzés környékén található, így nem kell az utazásra is költened. Ha nem állja, akkor is érdemes ezeket a szempontokat figyelembe véve keresgélni. A munkavállalók átlagban 1-3 évet töltenek odakint, aztán a legtöbben hazatérnek az összegyűjtött pénzzel. Persze ez nem mindenkire igaz, mert vannak, akik beleszeretnek az országba és emberekbe és többé már haza sem akarnak jönni.

2. Megbecsülés

A legtöbb cégnél sajnos nincs sok lehetőség az előrelépésre, vannak, akik hosszú évekig robotolnak egy munkakörben. Így nem csoda, hogy sokan kiégnek és kedvetlenek lesznek, ha a munkájukról esik szó. Arról nem is beszélve, hogy itthon nagyon gyakori, hogy valakit csak próbaidőre vesznek fel vagy határozott idejű szerződéssel alkalmazzák, amit havonta hosszabbítgatnak. Az is gyakori, hogy be sem jelentik az alkalmazottat vagy hogy betegszabadságra sem mer elmenni az ember, nehogy kirúgják. Ezzel ellentétben azért odakint korrekten bánnak a munkavállalókkal és igenis ott mindenkit emberszámba vesznek!

3. Gyerek

Vannak, akik úgy vannak vele, hogy ők még csak eléldegélnek itthon valahogy, de mi lesz a gyerekkel? Etetni, ruháztatni, iskoláztatni kell, ráadásul minden szülő támogatni akarja a fiát, lányát a nagybetűs élet megkezdésében is. Ami persze nem két forint. Éppen ezért vannak, akik ezért mennek ki családostul-gyerekestül, hogy ott sokkal jobb és élhetőbb körülményeket biztosítsanak és később a kölykök egyszerűbben induljnak neki a saját életüknek, ne kelljen ugyanazt átélniük, mint a szüleiknek. Ja és azt se felejtsük el, hogy a környező országokban a kismamákat és az újszülötteket is sokkal jobban támogatja az állam, mint itthon, vagyis odakint egyszerűbb felnevelni egy gyereket, mint Magyarországon.

4. Kihívás, előrelépés

Ha nem egy olyan cégnél dolgozol, ahol igenis van ranglétra, akkor ha szereted a kihívásokat vagy keresel magadnak, vagy beletörődsz, hogy nagyon nem fogsz találkozni vele. Sajnos ebben az országban kevés olyan vállalkozás van, amelyik igenis foglalkozik azzal, hogy a munkavállalók elégedettek legyenek és támogassák az előrelépésüket. A legtöbb helyen robotként kezelik az embert, aki elvégzi azt a sok munkáját azért a kevés fizetésért és utána mehet haza. Így nem csoda, hogy sokan olyan munkahelyről álmodoznak, ahol megbecsülik és megfizetik a munkájukat, így aki egyszer kijut és ezt megtapasztalja, utána már nehezebben viseli el, ha a fentiekhez hasonlóan bánnak vele és jobban megválogatja a lehetőségeket.

 

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com