Mindjárt itt az év vége és nem haladtam sehova!

Mindjárt itt az év vége és nem haladtam sehova!

13:16 Blog Nyelvtanulási praktikák 0

Szoktam hallani a tanulóimtól. Bizonyára neked is ismerős az a szitu, amikor egyszer csak azt veszed észre, hogy eltelt egy csomó hónap és még mindig nem haladtál egyről a kettőre. Ilyenkor hogyan tovább?

 

 

 

Semmi pánik, azzal sokra úgysem mész, hogyha kétségbeesel! Így év vége előtt másnak sem az a legfontosabb, hogy órára menjen vagy hogy leüljön a könyv fölé tanulni. Most mindenki siet, rohan, ajándékokat szerez be és az ünnepek körül jár minden gondolata, hogy mi az, amit még nem sikerült elintézni, pedig az idő meg szorít. Majd ha ez lezajlik, akkor biztosan te is megállsz egy kicsit ugyanúgy, mint mindenki más körülötted és leengedve, megnyugodva tudod átgondolni az életed minden területét!

 

Kezd el megtervezni a következő évet!

Már most az ünnepek alatt vagy a két ünnep között kezd el megtervezni, hogy hogyan fog kinézni az elkövetkezendő éved nyelvtanulás szempontjából! Itt nem arra gondolok, hogy tegyél újévi fogadalmat vagy írd be a naptáradba, hogy reggel 7-től 7.15-ig angol minden nap, hanem hogy tűzzél ki egy célt magadnak! Ha nyelvvizsgázni szeretnél, akkor nézd meg a vizsgaidőpontokat, ha külföldre szeretnél menni dolgozni, akkor pedig egy körülbelüli hónapot, hogy mégis mi az a legkésőbbi időpont, amikor jó lenne letudni a nyelvi részét a dolgoknak és tovább lépni.

 

Ha viszont kezdő vagy….

Ha még csak tervezgeted, hogy jövőre vágsz bele újra sok év után a tanulásba vagy még egyáltalán nem tanultál nyelvet, de jó lenne, akkor se habozz, keress egy tanárt vagy egy nyelvtanfolyamot! Karácsonyra annyira kiköltekeznek az emberek, hogy sokaknak biztosan nincs sok pénzük drága tanfolyamokra, azonban az a tapasztalatom, hogy egy tanárra év elején sem sajnálnak költeni az emberek. Szóval még ha érdeklődés szintjén is, de nézz körbe nyugodtan!

 

 

 

 

 

 

 

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com