Rólam

8 évvel ezelőtt azért kezdtem el érettségizőkkel is foglalkozni a kezdő nyelvtanulók mellett, mert sok esetben láttam azt, hogy sokan közülük is onnan kezdik az egészet, mint egy teljesen kezdő, hétköznapi ember. És mindez természetesen az utolsó tanévben derült ki, amikor már szorított az idő. Mondjuk szerencsére mindig sikerült a kitűzött célt teljesíteni, mégis a tanulóim számára idegőrlő hónapok előzték meg az érettségi napját, hiszen csak azt észlelték az egészből, hogy az évek alatt semmit nem tanultak órákon, utána meg olyan feladatsorokat toltak eléjük, hogy hozzászólni se tudnak.

 

Aztán mindig egyre több ilyen tanulóval találkoztam, mígnem azt vettem észre, hogy milyen hihetetlen nagy igény lenne egy felkészítő kurzusra, egy olyan tudásbázisra, ahol a legfontosabb anyagrészek össze vannak szedve, ahol más hasonló problémákkal küzdőkkel is lehetne találkozni, ezáltal viszonyítani, hogy senki sincs egyedül, akik segítik és támogatják egymást, ahol mindenki a saját tempójában tud haladni és ahol nem kell azon aggódni, hogy a tanár időben befejezi-e az anyagot vagy hogy érthetően magyarázza-e el.

 

Ekkor született meg a gondolat, hogy mivel a legtöbb tanfolyam és tankönyv nagyrésze a nyelvvizsgázókkal foglalkozik, ráadásul nekem is csak 24 órából áll egy nap, jó lenne egy olyan tér és közösség, ami kifejezetten az érettségizők problémájára koncentrál, azon belül is elsősorban azokra, akik középszinten szeretnének nekifutni a “Nagy Napnak”. Pár felkészítő könyv kivételével nem igazán volt olyan kurzus, ami nem csak magára a típusfeladatokra koncentrál, hanem az alapokat is átveszi és mivel én sem tudtam egyesével több száz ember kezét személyesen fogni hónapokon keresztül, ezért ezt az online tanfolyamot találtam a legkényelmesebb és legkézenfekvőbb megoldásnak, mivel ezzel tudok még több embernek segíteni, ráadásul pontosan úgy, ahogy egy órát is leadnék személyesen.

 

Az a célom ezzel az egésszel, hogy azoknak segítsek:

  • akik érettségire készülnek ugyan, de még az alapok sem mennek
  • akik úgy érzik, hogy egy magántanár se időben, se pénzben nem férne bele az életükbe vagy csak egyszerűen nincs ilyen lehetőség a közelükben
  • akiknek a tanára nem jól magyaráz, egyedül pedig nem képesek összeszedni a szükséges anyagrészeket
  • akiknek visszaigazolásra, motivációra van szükségük
 

Hiszek a közösség erejében és abban, hogy együtt sikerül! Hiszen ha az ember látja a sorstársait rájön, hogy nincs egyedül. Ha pedig még segítséget is kér, itt biztos lehet benne, hogy kap is.

Ha nem szeretnél utazgatással, tanár próbálgatással, sok pénz befektetéssel időt pazarolni, hogy vagy bejön a dolog vagy nem, illetve szeretsz saját tempóban mégis segítséggel haladni, akkor a lehető legjobb helyen jársz!

Budai Zsanett

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com