Külföldi nyelvi tábor?

Külföldi nyelvi tábor?

09:50 Blog Utazás, kultúra 0

Manapság egyre nagyobb divat a fiatalokat elküldeni külföldre nyelvtanulás céljából, ugyanis az a legjobb, amikor valaki az élő szövegkörnyezetben hallja és tanulja meg a szavakat, nem itthon kínlódik éveket, míg felkészül egy nyelvvizsgára. Azonban egyre több oldalon találhatunk olyan lehetőségeket, amikor nem csak a diákok utazhatnak, hanem felnőtt érdeklődők is. Mivel ettől függetlenül annyira nem elterjedtek kis hazánkban az ilyen jellegű utazások, nézzük meg mégis mi ez és milyen tudnivalókra érdemes odafigyelni!

 

 

1. Mi ez?

Ezek általában olyan nyelvtanfolyamok, amiket külföldön tudsz elvégezni. Az árban általában benne van a nyelvórák ára, a szállás és az utazás költsége is! Ha szeretnéd megismerni egy ország kultúráját és mindezt szeretnéd összekötni a nyelvtanulással, akkor célszerű egy ilyenre befizetned! Ha mondjuk nagyon szeretnél Angliában élni, de nem akarsz rögtön mindent feladni itthon, mert félsz, hogy mi vár rád odakint, akkor utazz ki egy pár hétre, nézz bele az ottani dolgok folyásába és ha mégsem tetszik, akkor még mindig haza tudsz jönni és egy élménnyel gazdagabb leszel!

 

2. Kiknek ajánlott?

A legtöbb cég 12 és 18 éves kor között hirdeti az utazásait, mivel úgy szervezik ezeket az utakat, hogy akár egy tanévet is el tudjon tölteni a gyerek az adott városban. Viszont azért most már felnőttekre is próbálnak fókuszálni, így már elég rövidebb időre ők is lehetőséget kapnak.

 

3. Hol és mennyiért?

A választékok tárháza igen széles. Akár a szomszédos Ausztriától, a világ másik végére is elutazhatsz, ha ehhez van kedved. Az USA több városától kezdve, akár Kínában is tanulhatsz. Igaz, egy ilyen utazás nem olcsó, viszont abszolút megéri az árát, hiszen egy sima nyaraláshoz képest sok helyre eljuthatsz abból a pénzből és a kultúrát is jobban megismerheted, a nyelvet is célzottabban tudod gyakorolni.Már pár tízezer forinttól egészen a milliós utakig mindenféle ajánlattal találkozhatsz az interneten.

Ez azt jelenti, hogy a 2 hetes úttól az 1 éves tanulmányútig mindent hirdetnek! Viszont ha úgy döntesz, hogy belevágnál egy ilyenbe, akkor körültekintően tájékozódj az árakkal illetően! Sok helyen a reptéri transzfert és egyéb ilyen dolgokat még külön felszámítanak, szóval ne a helyszínen szembesülj vele, hogy többe kerül a dolog, mint amennyire számítottál!

 

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com