Mindent az online tanulásról!

Mindent az online tanulásról!

18:37 Blog Nyelvtanulási praktikák 1

Szokták tőlem kérdezni, hogy milyen online tanulni, amikor is nincs személyes kapcsolat tanár-diák között. Meg egyáltalán, hogy zajlik így egy óra? Most ezekre kapsz választ!

 

 

 

Ugyanúgy! Attól, hogy valaki nem ül fizikailag melletted, még ugyanúgy ki tudja javítani, ha valamit rosszul mondtál vagy tud feladatot adni. Ne gondold, hogy arról szól ez a dolog, hogy kapsz egy könyvnyi nyelvtant és feladatokat, aztán oldd meg, ahogy akarod! Természetesen vannak olyan tanfolyamok, ahol a feladatokat e-mailen kapod meg, de általában ezek mellé is kapsz valami pluszt, amiért nem érzed úgy, hogy magadra vagy hagyva. Vagy visszaküldheted a házit online és kijavítják neked vagy ami egyre gyakoribb, hogy skype segítségével magyarázzák el neked az anyagot. Hogy hogyan kell ezt elképzelni? Akik annyira nem jártasak ezekben a dolgokban, azoknak most elárulom!

 

1. Töltsd le a programot!

Ha még nincs skype-od, akkor keress rá a keresőben és töltsd le az egyik oldalról! Emellett létre kell hoznod egy fiókot és fel kell telepítened a gépedre! (ha egyáltalán nem vagy otthon technikai kérdésekben, akkor kérj segítséget, biztosan találsz olyat a környezetedben, aki pár perc alatt megoldja a problémádat) A másik lehetőség, ha neked is és a másik félnek is van gmail fiókja, mert akkor azon keresztül is megtartható az óra.

Persze ezeknek előfeltétele, hogy legyen webkamerád és mikrofonod. Az előbbit sokan nem szeretik használni, így elég, ha csak mikrofonod van. Ha viszont laptopod van, abba már valószínűleg ezek bele vannak építve, szóval ott nem kell még ezekkel is foglalkoznod.

 

2. Beszéljétek meg, hogy miből tanulsz!

Itt ugyanis szintén két lehetőség lesz: vagy veszel könyvet (ami a tanárnak is megvan) vagy e-mailen átküldi neked az éppen aktuális anyagrészt. A lényeg, hogy mind a ketten ugyanazt fogjátok nézni, pont úgy, mint órán.

 

3. A házi feladat

Vagy a könyvedből kapod meg, amit a következő órán le fogtok közösen ellenőrizni vagy e-mailen érkeznek a feladatok, amiket pedig a gépen kell megoldanod és visszaküldened.

Mielőtt teljesen elzárkóznál az online tanulás elől, azt tudnod kell, hogy egyre elterjedtebbek az ilyen jellegű tanfolyamok és magánórák, hiszen költséghatékonyabbak és rugalmasabban kivitelezhetők. És te? Próbáltad már a tanulásnak ennek a módját?

 

 

 

 

 

One Response

  1. Isaac Campoverde szerint:

    Very nice article. I definitely love this website. Keep writing!|

Comments are closed.

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com